lördag 14 juni 2008

Kraftprövning

Vill ni ha hjälp eller vill ni bara kika lite? Jag ser på den stackars expediten och tänker att hon nu inte kommer att få det lätt.

Detta med att köpa bikini. Jag a v s k y r det! Jag får ångest av bara tanken. Jag tar ett djupt andetag och låter henne visa mig vad det finns för utbud för oss med lite större behag. Jag tittar kritiskt på utbudet och och känner ändå viss entusiasm när hon visar en brunfärgad bikini med lite turkosa inslag.

Jag beger mig iväg mot provhytten. Lägger märke till den något dämpade belysningen och får för mig att det endast är en försäljningsteknik de använder. Säkert kommer speglarna från Lustiga Huset på Gröna Lund också, bara det att min spegel minsann inte förminskar något. Försöker hålla in magen lite. Nähä, det gick inte så bra. Jag sträcker lite på mig. Nähä, fungerade visst inte det heller. Nåväl, på med bikiniöverdelen och expediten kommer.
Kuporna behöver du men resten är för stort. Vi får sy in lite i ryggen och korta av axelbanden. Då blir detta jätte bra!

Hon låter mycket gladare än mig, den där expediten. Jag som alltid är gladast. Tydligen inte när jag står i en provhytt och sysslar med något jag inte alls är bekväm med. Då är jag tydligen inte så glad längre. Men fint att dom har den där servicen. Hon syr in den där bikinin åt mig så att den passar. Jag är tacksam för det.

Dags för underdelen. Provar först en riktig tantmodell som får mig att känna mig som 67 år. Då blev jag helt plötsligt ännu mer deprimerad. Men sen ger hon mig ett par hipsters och då känner jag mig genast mycket mera hemma. Spanar in rumpan och tänker att bättre än så här blir det inte.

Nöjd över att inte ha brutit ihop fullständigt så går jag till kassan för att betala. På tisdag får jag hämta min nya fina bikini och jag ska försöka bära den med stolthet i sommar. Lätt att sitta här och vara kaxig när man är påbylsad med kläder och regnet smattrar mot fönstret. Just då känns stranden väldigt avlägsen.

Men tanken är god.



5 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du är fin, vilken bikini du än har på dig! Du är alldeles för självkritisk. Vi tycker om dig precis som du är!

Blir det alltför jobbigt, så får du väl bli naturist så är problemet ur världen... ;o)

Anonym sa...

Härligt att du hittade en. För att slippa ångesten tog jag och beställde en från Ellos tidigare i vår. De har rasande många modeller och storlekar typ 75-100 och A-EE.
Döm om min förvåning när den jag beställt passade! Och utan att jag behövt stå i en provhytt.

Hoppas du får använda din bikini massor i sommar. jag har ju redan bott i min många dagar redan...
;o)

Ha det gott! /Katrin

Elin sa...

janne: ja men visst, jag slänger av mig alla kläderna bara! :D undra just vad mitt sällskap säger då när jag ska ta mitt premiärdopp om två veckor ;) iofs var jag på utbildning i måndags för att fräscha upp mina HLR-kunskaper så jag kanske skulle klara av att få liv i karln! ;D


katrin: tack så jätte mycket för tipset! :D ska gå in på deras hemsida och kika lite, det kanske finns nåt där om jag har tur. det vore ju skojj med två uppsättningar juh ;)

ha en underbar sommar! :D

Anonym sa...

Nu vet ju inte jag vad det är för sällskap du ska på premiärdoppet?

Men, om det är någon du är intresserad av så är det nog inget att satsa på om du måste ge HLR varje gång han ser dig naken... *skrattar*

Elin sa...

janne: en vän som kanske borde klara av att se mig naken, annars har han på tok för svagt hjärta ;D