onsdag 25 juni 2008

Lata dagar

Jag har semester nu i tio dagar. Tiden bara flyger iväg. Halva semestern har redan gått och lusten att gå tillbaka till jobbet är obefintlig. Hittills har jag spenderat min semester ute på landet. Bland annat har jag varit hundvakt när resten av familjen i olika konstalationer varit ute och åkt båt.

Jag tycker om när folk är ute och åker på kryssningar av olika slag. Där finns TaxFree. Tycker om att få skriva en liten lista med vad som önskas. Den manliga delen av familjen suckar ljudligt när listan till smink- och parfymdisken lämnas över. Men då jag är en förstående och omtänksam dotter så skriver jag alltid till så mycket information om produkten som jag bara kan hitta. Allt för att göra det så enkelt som möjligt. Denna gång stod Sarah Jessica Parkers parfym Lovely på listan samt Elizabeth Ardens Eight Hour Cream.

Några dagar senare så finns nu parfymen och krämen i min ägo. Pappa hade även köpt lakritspipor till mig. Det fanns en tid på världen då dom inte vågade återvända från dessa kryssningar utan att ha med lakritspipor hem till mig. Dom är ju så goda dom där.

Tog genast asken med lakritspiporna och lade mig i soffan och kikade på Sällskapsresan, SOS. Då märkte jag verkligen att jag hade semester. Ingen hjärtklappning fick jag trots mitt stora intag av lakritspipor, det ser jag som ett friskhetstecken.

På kvällen väntade säsongstarten av Allsång på Skansen och Morden i Midsomer. Visst var det med lite andra ögon jag nu såg omgivningen runt Skansen. Lite som mina nya hemtrakter. Minnen flög förbi i huvudet och tankar på nya minnen som kommer att skapas.

Ikväll åker jag tillbaka till min lägenhet. Tvättstugan är bokad och packning väntar. Ett besök på Enköpings Hamnfestival blir det imorgonkväll med några vänner innan det är dags för att sätta sig på tåget och åka till västkusten. En händelserik helg väntar och jag ska med egna ögon få se det jag bara sett på bild. Har lite svårt att tro på att allt det där verkligen finns i verkligheten. I mina ögon är västkusten något som bara är uppdiktat i någon saga. Som ett litet sagoland långt där borta. Ska bli härligt att få återse min vän som jag inte sett på evigheter. Nåja, inte sett på en månad iallafall, sedan han tog sitt pick och pack och lämnade Stockholm. Men det känns så avlägset. Även om endast 30 dagar passerat så är det så mycket som är annorlunda.

Trots mina få semesterdagar så njuter jag för fullt. Denna semester kommer jag att minnas med glädje. Denna semester kommer jag att minnas som dagar fyllda av förväntan och ivrighet. Min allra första betalda semester.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, trevligt att du ska bli storstadsbo snart :) Ännu en vacker själ till vår fina stad! ;)

Ha en fortsatt härlig semester :)

Kramar

Anonym sa...

Det låter som väldigt väldigt härliga dagar =)

Lakritspipor, Sällskapsresan SOS, Morden i Midsomer, du växer i anseende för varje inlägg man läser ;) Och då har jag ju redan läst i princip hela den andra bloggen ;)

Jag hoppas du.. ni, får en riktigt härlig helg i alla fall under din resa =)

Anonym sa...

Härligt =)

Hoppas semestern behandlar dig som du förtjänar =) Jag ångrar lite mitt beslut att ta semester i Augusti =/

Vart på västkusten ska du ta vägen? Inte ner till mitt kära Malmö antar jag?

Elin sa...

robert: va snällt sagt av dig! :D ja snart kommer jag och gör sthlm osäkert ;)

ha det skönt du med och njut av solen så länge den visar sig! :D


eldregn: raring om jag hela tiden växer i anseende så börjar jag ju undra vad jag hade för utgångsläge egentligen.. ;)

men visst är det gott med lakritspipor! :D och så det där rosa strösslet som tobek, love it! :D

kram skruttbullen min! ;D


kent: tycker inte du ska ångra att du tar semester i augusti, jag tror vädret är mycket bättre då igen :) nu är ju dagarna lite osäkra..dom kan börja bra men sluta mindre bra.. :)

tyvärr ska jag inte ner till malmö, tåget stannar i uddevalla :) sen vet jag faktiskt inte vad jag kommer att få se av västkusten, min privata guide har planerat hela helgen så jag följer bara med och tittar med stora ögon på allt det vackra :D hur lyxigt som helst! :D de där små charmiga fiskebodarna ska jag iaf få se, så mycket vet jag! :D och så ska jag bada bland musslor och marulkar, hoppas jag överlever ;)

kram! :D

Anonym sa...

Det gör du säkert =)

Ångrar mig mest för att det är så långt kvar och alla andras semestrar pågår för fullt.

Anonym sa...

Haha det vill du inte veta :P

Nädå, bara skämtar ;) Ditt utgångsläge var bra, men din nuvarande position blir bara bättre och bättre =)

Lakritspipor ja.. *drömmer mig bort*.. var väldigt längesedan jag åt sådana i ärlighetens namn, fick en väldig nostalgikänsla när du till och med hade en liten bild till inlägget =) Men goda är de sannerligen!

Kram på dig du goa =)